Πως να ξεφορτωθείτε τα κιλά των γιορτών;

Οι γιορτές έχουν περάσει και ο καινούριος χρόνος έχει έρθει. Κάποιους όμως ο καινούριος χρόνος τους βρίσκει με επιπλέον κιλά.

  • Με ποιο τρόπο μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα κιλά των γιορτών;
  • Υπάρχει άραγε κάποια δίαιτα εξπρές; Ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος;
  • Ίσως κάποια δίαιτα αποτοξίνωσης;

Η αλήθεια είναι οτι καλό θα ήταν να απαλλαχθείτε απο τα παραπανίσια κιλά όσο πιο σύντομα μπορείτε. Αν γίνεται φίλος με αυτά το πιο πιθανόν να σας μείνουν για πολύ καιρό.

Η καλύτερη πρακτική είναι η επιστροφή σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, το όποιο να περιέχει φαγητά χαμηλά σε λίπος και πάντα σε σωστούς συνδυασμούς. Η ισορροποία των ομάδων τροφών στο πιάτο είναι πολύ σημαντικό αφού αυτό θα παίξει ρόλο στο σωστό τρόπο μεταβολισμού. Διατροφές υψηλές σε πρωτεϊνη και πολυ χαμηλές σε υδατάνθρακα θα ήταν προτιμότερο να αποφευχθούν αφού αυτό θα οδηγήσει σε γρήγορη απώλεια μυικής μάζας και καθόλου απώλεια λίπους.

Επομένως μερικά βήματα και πρακτικές που είναι καλό να υιοθετήσετε για σωστή απώλεια λίπους και απάλλαξη απο τα περιττα κιλά είναι τα εξής:

  1. Να τηρείτε συγκεκριμένα ωράρια ούτως ώστε να κρατάτε τον μεταβολισμό σας συνεχώς ενεργοποιημένο.
  2. Να καταναλώνετε σωστές ποσότητες ούτως ώστε στο τέλος της ημέρας να μην υπερβαίνετε της ημερήσιες θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός σας.
  3. Να τηρείτε σωστούς συνδυασμούς στο πιάτο σας. Για παράδειγμα, το πιάτο σας τουλάχιστο στα κυρίως γεύματα [πρόγευμα, μεσημέρι, βράδυ] να αποτελείται πάντα απο υδατάνθρακα, πρωτεϊνη και λαχανικά.
  4. Να ενυδατώνεστε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  5. Τα ενδιάμεσα σνακ σας να αποτελούνται απο φρούτα, γιαούρτια χαμηλά σε λιπαρά, ξηρούς καρπούς και όχι γλυκά και αλμυρά εδέσματα.
  6. Να γυμνάζεστε 150λεπτά την εβδομάδα.

Καλή αρχή λοιπόν! Καλή επιστροφή στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες!

Leave a Reply