Ευκολη επιστροφη στους διατροφικους μας στοχους

Τέλειωσε και αυτό το καλοκαίρι και τώρα ο κάθε κατεργάρης πίσω στον πάγκο του! Τα παιδιά πίσω στα θρανία, οι γονείς πίσω στις δουλειές και στην καθημερινή ρουτίνα. Τι γίνεται με όσους ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής? Κατάφεραν να μείνουν σταθεροί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών?

 

Γι’ αυτούς που κατάφεραν τον στόχο τους συγχαρητήρια, είχατε πυγμή και πολλή θέληση! Γι’ αυτούς που δεν τα κατάφεραν δεν πειράζει, σήμερα είναι ευκαιρία για μια καινούρια αρχή!

 

Τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Λοιπόν, αρχίζουμε δυναμικά το πρόγραμμα διατροφής μας, ακολουθούμε πιστά τα ωράρια αφού τα μικρά και συχνά γεύματα είναι αυτά που θα ενεργοποιήσουν και πάλι τον μεταβολισμό μας. Καλό είναι να βάλουμε κάποια υπενθύμιση στο κινητό ούτως ώστε να μην παρασυρθούμε από την πολλή δουλειά και να ξεχάσουμε την κατανάλωση των γευμάτων μας.

Ίσως το να καταγράφεται τι καταναλώνετε να ακούγεται αγχωτικό όμως θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε και να μπείτε πιο εύκολα στη ρουτίνα του προγράμματος αφήνοντας πίσω τις υπερβολές.

Η ημερήσια καταγραφή θα σας βοηθήσει να είστε πιο τυπικοί με το πρόγραμμα διατροφής σας τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, δύο απαραίτητους και σημαντικούς παράγοντες για την απώλεια κιλών.

Αποφύγετε το καθημερινό ζύγισμα αφού δεν είναι αντιπροσωπευτικό και το μόνο που θα καταφέρει είναι να σας αγχώσει. Αφήστε αυτή τη δουλειά για το διαιτολόγο/διατροφολόγο σας αφού αυτός είναι πιο κατάλληλος να κρίνει τα κιλά που χάσατε ή βάλατε.

Επίσης, καλό θα ήταν αν μπορούσατε τώρα που σιγά-σιγά θα αλλάζει ο καιρός και θα φύγουν οι πολλές ζέστες να ξεκινήσετε λίγο περπάτημα στη γειτονιά, ελαφρύ τρέξιμο ή κάποιο είδος χορού ή γυμναστικής. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας ενώ παράλληλα θα αυξήσει τον βασικό μεταβολικό σας ρυθμό. Φυσικά για να γίνει αυτό χρειάζονται οι σωστές διατροφικές οδηγίες πριν και μετά την άσκηση.

Σημασία έχει να ξεκινήσετε με πείσμα, θάρρος, θέληση και δύναμη, και τότε η επιτυχία είναι σίγουρα στο τσεπάκι σας! Αποφύγετε τις προσπάθειες απώλειας κιλών με ανορθόδοξους τρόπους αφού αυτό δε θα σας οδηγήσει σε υγιή αποτελέσματα ενώ παράλληλα μπορεί να σας αυξήσει το αίσθημα της κούρασης και της αδυναμίας.

Να θυμάστε πάντα πως κάθε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής ή απώλειας κιλών είναι καλά να βασίζεται σε αρχές που μπορείτε να ακολουθείτε για μια ζωή! Καλή αρχή λοιπόν!

Leave a Reply